preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

 > O školi
Opći podatci o školi

 OSNOVNA ŠKOLA

Osnovnu školu u Centru “Goljak” polaze učenici sa slijedećim dijagnozama:

1. Oštećenja i/ili bolesti središnjeg živčanog sustava:

 • cerebralna paraliza
 • ostale bolesti ili oštećenja

2. Oštećenja perifernog živčanog sustava :

 • spina bifida
 • spinalna lateralna amiotrophia tip II

 

 

Kod velikog broja djece prisutne su i pridružene teškoće i / ili bolesti:

 

 • epilepsija
 • blaže intelektualne teškoće 
 • glasovno - govorno- jezične smetnje
 • sljepoća
 • slabovidnost i druge smetnje vida
 • nagluhost
 • inkontinencija

 

Većina učenika u školu dolazi iz svojih obitelji, dio učenika smješteno je u stalnom stacionaru Specijalne bolnice na Zelengaju 37, a dio učenika smješteno je u Domu Bl. Alojzija Stepinca u Brezovici i također se svakodnevno dovoze u školu. 

Školski programi izvode se na tri lokacije: Goljak 2, Zavrtnica 30 te Banjavčićeva 16. Školovanje se provodi sukladno  Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom  odgoju i obrazovanju učenika s teškočama u razvoju prema:.
1. Redovitom progamu uz prilagodbu sadržaja i   individuaizirane postupke.
2.  Posebnom programu uz individualizirane postupke.
3. Program stjecanja kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada.
 
 
U školi se provode sljedeći izborni programi:
 1. vjeronauk
 2. informatika

Učenici koji imaju poteškoća u usvajanju obrazovnih sadržaja uključuju se u programe dopunske nastave . Napredni učenici imaju mogučnost uključivanja u dodatnu nastavu.

Izvannastavne aktivnosti imaju poseban značaj u radu s učenicima s većim teškoćama u razvoju kako u poticanju i razvijanju njihovih sposobnosti, ublažavanju posljedica invaliditeta tako i u njihovoj afirmaciji i samopotvrđivanju izvan škole. Uspjesi naših učenika u šahu, recitiranju, pjevanju i likovnom izražavanju na gradskoj, državnoj i međudržavnoj razini omogućili su učenicima bolje povezivanje sa njihovim vršnjacima iz ostalih osnovnih škola u gradu i državi i pridonijeli stvaranju pozitivnijih stavova okoline prema osobama s invaliditetom.

Programi produženog stručnog postupka uključuju, učenje, izradu domaćih zadaća i primjenu znanja uz pomoć defektologa i učitelja predmetne nastave te rehabilitacijske programe za ublažavanje razvojnih smetnji (motoričkih, perceptivnih, emocionalnih, koncentracije i dr.). Radom u interesnim skupinama potiče se intelektualna radoznalost učenika, razvijaju njihove kreativne sposobnosti, potiče bavljenje sportskim aktivnostima i učenje vještina koje se mogu koristiti u obavljanju aktivnosti svakodnevnog života i različitih aktivnosti slobodnog vremena.

 
Kalendar šk. god. 2020./2021.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb / Goljak br. 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr
preskoči na navigaciju