preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

Pomagala koja smo mi izradili

-----------------------------------------------------------

Autor: Ivana Petrović Balaban, 24. 2. 2021. 23:51

Kuc-kuc, proljeće nam polako stiže na vrata. No, prije toga učenici 1 a OOS zajedno sa svojom učiteljicom Terezom Ožbolt i logopedinjom Mirtom Bartolović otkrit će vam u kakvoj su se nevolji ove zime  našle šumske životinje nepažnjom jednog malog miša. Uživajte u novoj uzbudljivoj senzoričkoj priči  Pssst...pazi da ne probudiš Medu!

 

 [više]

_______________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 18. 2. 2021. 09:57

IGRA ILI UČENJE?

Što je bilo prvo igra ili učenje? Na sreću ni učenici 3C OOS ni njihova učiteljica Tea Selaković ne znaju odgovor na to pitanje jer je njima učenje uvijek igra, a svaka igra prilika za učenje!

Kada se igramo opuštamo se, sve napetosti i probleme puštamo, lakše rješavamo sukobe i frustrirajuće situacije. U igri je sve moguće, pa tako i da učenik postane učitelj, osjeća se važno, veliko i značajno. Kroz igru dijete upoznaje sebe i svijet oko sebe prerađujući, predstavljajući ili zamišljanjem svog iskustva. Sve ono što je možda nemoguće u “stvarnom” svijetu, u igri je moguće. 

 

 [više]

_______________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 18. 2. 2021. 09:43

U okviru projekta "Senzoričkim pričama od usvajanja novih pojmova". učenici 1a OOS zajedno sa svojom učiteljicom Terezom Ožbolt i logopedinjom Mirtom Bartolović pripremili su senzoričku priču "Putovanje žute kruške". Još jednom smo se uvjerili da se novi pojmovi puno lakše usvajaju kada su učenicima predstavljeni kroz aktivnu igru, zabavu i smijeh.

 [više]

-----------------------------------------------------------

Autor: Ivana Petrović Balaban, 8. 12. 2020. 23:18

Sv. Nikola i Krampus pomažu nam učiti

Najbolje učimo kada se ugledamo u naše super junake! U ovo blagdansko vrijeme naš super junak i veliki pomagač u učenju je Sv. Nikola. A što je Sv. Nikola bez Krampusa? Naravno da nam se i Krampus pridružio u ovoj veseloj igri koju je osmislila učiteljica Tea Selaković za svoje učenike 3C odgojno-obrazovne skupine. Iako je u početku bilo zabuna, nakon par ponavljanje niti jedan poklon, niti jedna šiba nije završila u krivoj vreći!

 [više]

__________________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 7. 10. 2020. 17:52

Interaktivni pano – Jesen

Koristimo sve modernije alate u radu. U učionice uvodimo pametne ploče, komunikatore, tablete. No učiteljica Tea Selaković se odlučila vratiti izvoru. Njeni učenici su se u izradi jesenskog panoa usmjerili više na kreativnost, snalažljivost i na stvarnu prirodu koja nas okružuje. Tako su izradili pano s lišćem kojeg su skupili u šetnji, magnetima iz starog hladnjaka, karton kojeg im je susjed dao, malo boje i ljepila, i naravno s puno smijeha! Pano je napravljen tako da se može približiti svakom učeniku. Vrlo jednostavno se skine i stavi ispred učenika kako bi i oni učenici s većim motoričkim teškoćama imali priliku učiti kroz njega. Sve životinje su stavljene na magnet, tako da ih učenici više puta mogu stavljati na ispravno mjesto, ovisno jel te životinje spavaju zimski san ili ne. Poneka životinja zna  pobjeći s panoa i sakriti se u razredu, pa je prvo treba naći! Tako smo dobili jesenski ukras u razredu koji služi za učenje i veselje svih nas u 3C odgojno obrazovnoj skupini! 

 [više]

________________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 9. 9. 2020. 00:13

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Static HTML

Kalendar šk. god. 2020./2021.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb / Goljak br. 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr
preskoči na navigaciju