preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

Radovi naše zadruge

Učeničko zadrugarstvo u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ bilježi svoje početke pedesetih godina prošlog stoljeća i aktivno je do školske godine 1990/91. Učenička zadruga tada zamire, da bi se školske godine 2003/04. obnovila i dobila ime „Šegrt Hlapić“   Od tada ponovo djelujemo i trudimo se što kvalitetnije osmisliti planove i programe naših sekcija, kako bi bile što uspješnije u proizvodno tržišnom smislu. Učeničko zadrugarstvo u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ bilježi svoje početke pedesetih godina prošlog stoljeća i aktivno je do školske godine 1990/91. Učenička zadruga tada zamire, da bi se školske godine 2003/04. obnovila i dobila ime „Šegrt Hlapić“

Od tada ponovo djelujemo i trudimo se što kvalitetnije osmisliti planove i programe naših sekcija, kako bi bile što uspješnije u proizvodno tržišnom smislu.

 Aktivni smo sudionici na smotrama učeničkog zadrugarstva Grada Zagreba, Na 4., 5. i 8. smotri Grada Zagreba osvojili smo drugo mjesto u skupini škola koje doprinose odgoju i obrazovanju učenika s posebnim potrebama.
Na 6. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba osvojili smo prvo mjesto. Predstavili smo se i na 19., 20. i 21. smotri učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske u Trogiru, Poreču i Podgori.

 Početkom svake školske godine sazivamo sjednicu Zadružnog odbora na kojoj raspravljamo o mogućnostima, sekcijama, aktivnostima i ciljevima. Tada donosimo kurikulum te planove i programe po sekcijama.


Učenička zadruga dobila je nove prostore za rad u Našičkoj ulici.Uz redovne aktivnosti u Našičkoj organiziramo radionice na koje pozivamo svoje suradnike, roditelje, studente i učenike iz drugih škola. Prostor ima velike prozore koje koristimo kao izložbene površine.
Stanovnici Jaruna rado pogledaju naše izloške. Školske godine 2010/11. učenička zadruga ima 30 učenika zadrugara.
Učenici su se pridružili na dobrovoljnoj osnovi i odabrali sekciju koja ih privlači:


-keramičarska sekcija,
-obrada i oblikovanje platna,
-kreativno oblikovanje,
-pletenje šibljem i špagom,
-cvjećarska sekcija i
sekcija grafičkog oblikovanja

Rezultati rada zadruge i postignuća mladih zadrugara omogućuju nam da redovito nabavljamo sirovine i potrebna sredstva za rad, osposobljavamo učenike i voditelje putem seminara i radionica, da sudjelujemo u humanitarnim akcijama, nagrađujemo marljivost zadrugara zajedničkim izletima poslije uspješno obavljenih aktivnosti.
Učenici zadrugari putem rada u sekcijama razvijaju navike za rad i život u zajednici, usvajaju nove vještine koje mogu koristiti u samostalnom životu, upoznaju i promoviraju našu kulturnu baštinu i doprinose njenom očuvanju.
Aktivnosti su primjerene mogućnostima učenika, potiču razvoj fine motorike i okulomotorike, komunikacije i socijalizacije
Isto tako potiču kreativnost i razvoj osjećaja za lijepo, razvoj samopouzdanja, razvoj spoznaja okoline i samostalnog ponašanja u važnim aspektima življenja.Kalendar šk. god. 2020./2021.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb / Goljak br. 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr
preskoči na navigaciju