preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

Povijest Centra

        Pedagoški rad Centra za odgoj i obrazovanje "Goljak" počeo je 1946. g.  u okviru Zavoda za rehabilitaciju djece oboljele od cerebralne paralize Zagreb. Kao Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" registrira  se 27. veljače 1984. godine.

         Djelatnost Centra odvija se trenutno na 4 lokacije: Zelengaj, Goljak 2, Banjavčićeva 16 i  Zavrtnica 30. Uz suglasnost nadležnog Ministarstva dio programa Centra provodi se i u stanu obitelji (Rad s djetetom i roditeljima u obitelji).

       Djelatnost Centra je odgoj, obrazovanje i rehabilitacija djece i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima kroz sljedeće programe:

 Predškolski odgoj i obrazovanje djece s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima

Osnovno školovanje djece i mladeži s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima

Program radnog osposobljavanje do 21. godine života

        U razrednoj nastavi provodi se program posebnih pedagoško-defektoloških postupaka u koji su uključeni i sadržaji korištenja računalne tehnologije. U Centru je organiziran produženi stručni postupak koji uključuje učenje, izradu domaćih zadaća i primjenu znanja te rehabilitacijske programe i sadržaje interesnih skupina. 

        U neposrednom odgojno-obrazovnom radu sučenicima rade učitelji - edukacijski rehabilitatori, predmetni učitelji, njegovatelji, terapeuti, tiflopedagog i stručni suradnici (psiholog, pedagog, logoped). Osnovno načelo rada stručnjaka edukacijskih rehabilitatora i učitelja u Centru je INDIVIDUALIZIRANI PRISTUP koji podrazumijeva izbor metoda i motivirajućih strategija rada te planiranje i izradu programa za svakog učenika ovisno o njihovim mogućnostima i potrebama.

         Centar „Goljak“ pruža podršku učenicima, roditeljima, učiteljima i školama koje uključuju učenike s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima u redovite programe odgoja i obrazovanja kroz MOBILNI STRUČNI TIM koji provodi savjetodavnu pomoć i edukaciju za rad s tim učenicima.

Prezentaciju o našem djelovanju možete preuzeti ovdje.

 

 


Kalendar šk. god. 2020./2021.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb / Goljak br. 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr
preskoči na navigaciju