preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

 > Eko škola
Eko škola 2016./2017.

_________________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 25. 5. 2017. 11:50

Izvještaj o projektnom danu Ekoškole Centra za odgoj i obrazovanje "Goljak"

U petak, 19.5.2017.godine, pod vodstvom koordinatorice Tihane Sever, održao se u veseloj i razigranoj atmosferi  u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ projektni dan Ekoškole.

 [više]

_________________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 8. 5. 2017. 21:30

Obnova statusa međunarodne Eko škole i najavaProjektnog dana Ekoškole Centra

 Učenici Centra za odgoj i obrazovanje "Goljak", pod stručnim vodstvom koordinatorice Tihane Sever Vas žele obavijestiti o slijedećem...

 [više]

__________________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 30. 3. 2017. 08:18

Obnova statusa Eko škole

Ove je školske  godine Centar za odgoj i obrazovanje „Goljak“ pokrenuo  postupak za obnavljanje statusa Međunarodne Eko-škole.

 [više]

 Eko škola

 

SVAKA GESTA, MA KAKO BILA MALA, DOVOLJNA JE DA ZEMLJI KAŽEMO: „HVALA!“.

 

EKO ŠKOLA

Postupak za stjecanje statusa Međunarodne Eko-škole ove je školske godine pokrenuo Centar za odgoj i obrazovanje „Goljak“. Centar se prijavio putem  Nacionalnog koordinatora Eko-škola Udruge „Lijepa naša“. Potrebno je ispuniti sedam programskih koraka do Eko-škole: osnivanje odbora Eko-škole, ocjena stanja okoliša, plan djelovanja (program rada), praćenje i ocjenjivanje stanja, rad prema nastavnom planu i programu, obavješćivanje javnosti i uključivanje medija te izrada Eko-kodeksa škole.

Eko-škole su program i sustav nagrađivanja. Program može prihvatiti svaka škola u kojoj su svi njezini sudionici voljni odabrati “EKO” kao dugoročni način življenja.

Tema projekta Centra je „OTPAD“ – Otpad nije smeće.  Neki od ciljeva Centra su: osvješćivanje važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja u svim segmentima odgojno-obrazovnog rada, skupljanje, zbrinjavanje i smanjivanje količine otpada, razvijanje navike razvrstavanja otpada, izrada ukrasnih predmeta i didaktičkih materijala od otpada, poticanje i razvijanje osobne odgovornosti za očuvanje okoliša i dr. Planom i programom Centar „Goljak“ odredio je osnovne zadatke projekta:

skupljanje papirnatog i plastičnog otpada u uredima, razredima i boravcima
korištenje recikliranog papira u administraciji i u pripremi nastave
akcija – „Kopirajmo obostrano“
izrađivanje i umnožavanje edukativnih materijala o potrebi smanjivanja, skupljanja i zbrinjavanja otpada
sudjelovanje u akcijama čišćenja i uređenja okoliša
zbrinjavanje kartonske ambalaže
zbrinjavanje plastičnog otpada.

Dana 5. veljače 2015. održana je sjednica Eko-odbora čiji su članovi Petra Vrbanović (Gradski centar – City Centar One), Gordana Leš (COO „Goljak“), Tihana Sever (COO „Goljak“), Ana Bulić (COO „Goljak“), Dario Zadravec (COO „Goljak“), Dijana Rumiha Brzica (školski koordinator COO „Goljak“), Željko Kranjec (ravnatelj COO „Goljak“), Dragica Čičak (roditelj), Paula Babić (učenica), Dominik Ugarković (učenik) te Tomislav Subotičanec (župnik). Eko-odbor prihvatio je i odobrio predviđeni plan i program koji će tijekom školske godine realizirati djelatnici i učenici Centra, roditelji, sponzori te „kumovi“ Centra – Gradski centar, City Centar One.

Učenici i djelatnici Centra osmislili su himnu, logo Eko-škole te geslo: SVAKA GESTA, MA KAKO BILA MALA, DOVOLJNA JE DA ZEMLJI KAŽEMO: „HVALA!“.

                                                                          

Centar za odgoj i obrazovanje „Goljak“

U Zagrebu 7. travnja 2015.

 

PROJEKTNI DAN CENTRA „GOLJAK“

 

Dana 24. travnja 2015. u Centru „Goljak“ održan je Projektni dan „Dan planeta Zemlje".

U sklopu projektnog dana na sve tri lokacije održane su brojne likovne, literarne i edukativno-kreativne radionice s ciljem osvještavanja potrebe očuvanja Zemlje. Na lokaciji Našička učitelji i učenici održali su likovno-kreativnu radionicu na kojoj su izradili planet Zemlju kaširanjem starog papira. Lokacija Rudeš izrađivala je scene iz prirode od kartona te cvijeće od otpadnih materijala (npr. plastičnih čepova). Učiteljice i učenici produženog stručnog postupka ne samo da su bili ekološki, već su bili i modno osviješteni. Izrađivali su odjeću od otpadnih materijala (starog papira, plastičnih čepova, plastičnih boca i drugog). Učitelji razredne i predmetne nastave na lokaciji Goljak prikazivali su  PowerPoint prezentacije „Globalno zatopljenje" i „Dan planeta Zemlje", s učenicima su sadili cvijeće u košarice izrađene od vrhova pruća, izrađivali i ukrašavali ukrasne vrećice od starih novina, učili engleske nazive ugroženih životinjskih i biljnih vrsta, izrađivali plakate od otpadnog materijala na zadanu temu, čitali pejzažnu poeziju, ucrtavali kontinente na globus izrađen od starog papira, bojali mora i kontinente na kartonu, prepoznavali ugrožene životinjske vrste po kontinentima, povezivali prirodna staništa i životinjske vrste.

Radionicama su se pridružili i roditelji, neki sudjelovanjem, a neki su dali podršku kroz okrepu koju su pripremili.

 

 
 

 

 

Učenici 3.a razreda s učiteljicom Dejanom Horvat izradili su hranilice za ptice u sklopu projekta Eko škola.

 

 

 

 

 


Kalendar školske godine 2018./2019.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb / Goljak br. 2, HR-10000 Zagreb / www.centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr
preskoči na navigaciju